Atık Su Arıtma Döner Köprülü Sıyırıcı
DK Tipi sıyırıcılar ön çökeltme tankı, son çökeltme tankı gibi çamurun ve çökebilen katı maddelerin dibe çöktürülerek uzaklaştırıldığı sistemlerde kullanılır.
Döner köprülü sayıcılar altta hareketli bıçaklar ile çamuru tankın ortasında toplarlar. Yüzücü maddeler ise tankın dış kenarına itilir ve buradan uzaklaştırılması sağlanır.
doner koprulu siyirici atik su aritme
doner koprulu siyirici atik su aritme

Taban Eğimi: Tank taban eğimi 7 - 20 derecelik yatay ile açı yapacak şekilde planlanabilir.
Çap: DK tipi sıyırıcılar 5 - 30 m arasındaki çaplarda standart olarak imal edilirler.Daha büyük çaplardaki sıyırıcılar özel uygulamalar ile projelendirilir.
Merkez Ve Deflektör: Köprü merkezi ve deflektör standart olarak betonarme inşa edilir. Özel durumlarda çelik konstrüksiyon merkez ve deflektör imalatı yapılabilir.
Giriş: Giriş borusu tank altından tank odasına getirilir. Buradan bir dönüşle tank su seviyesine kadar çıkartılarak deflektör perde içerisine akıtılır.
Köprü: Standart projelendirme 500 kg / m karelik bir yayılı yük hesabına göre yapılır. Arzu edildiğinde değişik yükler ile projelendirme mümkündür. Çift sıralı borudan imal edilmiş köprü korkulukları, standart veya yapma U profillerden mamül taşıyıcı ve baklavalı sac yürüme yolu DK tipi sıyırıcıların standart üretimidir. Değişik uygulamalar isteğe bağlı olarak yapılır.
Dönme Merkezi: Köprü merkezde sağlam ve özel yapıda bir yataklama sistemine sahiptir. Köprünün dairesel dönme düzlemine dik hareketi sonsuz olarak sağlanmıştır. Merkezde ayrıca yürüyüş motoruna enerji sağlayan fırça bilezik mekanizması mevcuttur.
Yürüyüş Takımları: Köprü dış kenarında köprünün 1 -2.5 m / dk hızla döndürülmesini sağlayacak motor+dedektör ve zincir dişli grubu monte edilmiştir. Bir tahrik bir avare olmak üzere iki adet yürüyüş tekerleği tank çapına dik eksende hareket eder. Tekerlekler  GG25 dökümden imal edilmiş ve sert kauçuk ile kaplanmıştır.
Sıyırıcılar: Köprüye borular ile mafsallı olarak monte edilmiş dip sıyırıcıların alt kenarı aşınmaya dayanıklı sentetik kauçuktur. Aşınma halinde kolayca değiştirilebilirler. Sıyırıcılar zorlanma halinde mafsallarından hareket ederek zorlandıkları bölgeyi aşarlar. Sıyırıcılar standart olarak epoksi ile kaplanmaktadır. İsteğe bağlı olarak daldırma galvaniz uygulanabilir.
Yüzey Kaplama: Köprü ve aksamı standart olarak 2 kat epoksi astar, 1 kat sonkat olmak üzere 3 kat epoksi ile kaplanmıştır. İsteğe bağlı olarak daldırma galvaniz uygulanabilir.